Sayfalar

22 Temmuz 2013 Pazartesi

Max Payne 3 Biter ve İnceleme Gelir


Bu seneyi geriden takibe devam.
Uzun bir aradan sonra tekrar oyunlara döndüm ve en son bitirdiğim oyun Max Payne 3 oldu.Max Payne son oyunuyla grafikler hikaye ve yeni Max'le ilaç gibi geldi.Bende oyunu bitirdikten sonra biraz yorumlayayım dedim.

Grafikler

Max Payne o karanlık ortamdan Brezilya güneşine bırakıyor bizi bu oyunda.Ve Max Payne serisinin en iyi grafiklerinide bu oyun veriyor.Max in o limon yemiş gibi ekşi yüzü gidiyor yerine çok şey yaşamış yaşlı bir adam geliyor.Max in yüzünü daha iyi tanıyoruz grafikler sayesinde.Max'in yüzünü geçelim ve diğer grafiklere bakalım.Oyun Sao Paulo'nun arka sokaklarını cidden iyi bir şekilde anlatmış bence.Oyunun ilk kısımlarında Sao Paulo sokaklarına çıkmıyoruz aslında.Oyunda kapalı ortamlarıda iyi tasarlamışlar.Tabi sokaklar daha çok dikkat çekiyor ama iç mekanlarında kötü tasarlanmadığını belirtmek istedim.

Oynanış

Max Payne 3'ün oynanışına gelelim.Oyun oynanış açısından bize fazla zorluk vermiyor.Oyun bana birazda eski serilere sadık kalmış gibi geldi kontroller açısından.Özellikle siper alma oyunlarda çok beğendiğim bir olaydır.Oynanış daha kolay hale getiriyor bence.Ve tabiki Max Payne serisinden doğan bir olay.Bullet Time.Yavaş çekimde adam vurmak Max Payne serisinden doğmuş bir olaydır ve oyuna büyük bir ayrıcalık katar bence.Bullet time ve diğer oynayış öğeleriyle Max Payne 3 oynanış bakımındanda iyi bir iş çekarıyor.

Hikaye

Hikaye,hikaye,hikaye.Max Payne 3 hikaye açısındanda ortaya iyi bir iş koymuş.Uzun bir aradan sonra Max Payne'in yaşlanacağı unutulmamış ve eski oyunlardaki bazı konulara değinilmiş vb. birçok detay atlanmamış.Hikaye şu şekilde başlıyor;

Max Payne artık yaşlanmıştır ve Brezilyada zengin bir ailenin korumalığını üstlenir.Basit bir korumalık ve para yani rahat bir hayat olucaktır bu.Fakat bela yine Max'i bulur ve Brezilyayı kurtarmakta Max'e kalır.

İşte hikaye burdan başlar gerisi bence spoiler'a girer diyorum ve Max Payne'i beğendiğimi söyleyerek yazımı burada bitiriyorum.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 Twitter Takip